חודש אחרי הלידה התיישבנו לחגוג עם רונה ועם הסושיה… את העובדה שהיא חזרה לאכול סושי!
ידענו שעשינו את הבחירה הנכונה, כשהוצאנו את תכולת השקיות של הסושיה והכל נראה סופר חגיגי, כולל אריזות מוארכות מדליקות לסכו"ם ולרטבים (מכל הסוגים והצבעים!), וגם קופסאות קרטון נאות לסושי עצמו.
לרונה יש גם פטיש לדים סאם ולכן הזמנו לפתיחה את מנת הדים סאם שכוללת 6 יחידות צבעוניות ומגרות, בתוכן בטטה/ בקר/ אווז/ תרד/ עוף/ פטריות שיטאקה. "איך נזהה את התוכן?" שאלתי מבעוד מועד את הסושיה והם ענו שכל ביס יהיה הפתעה. זרמנו בכיף עם הרעיון הזה. תוך כדי טעימה, גילה כל אחד מאיתנו מה קיבל, ומלבד העוף, שנפל דווקא אצלי, הדים סאם קיבל לייק, חלק מהציון הגדול הגיע לו בזכות הרוטב המיוחד והשווה שמכינים בסושיה, שמכיל שום וכוסברה על סויה ושמן זית.
גם החמוצים היפנים היו באמת בול, ורק בעניין שיפודי הסלמון שהוגשו צרובים עם שורש בצל ירוק, בליווי רוטב טריאקי שנראו קצת כמו ארטיק, הדעות היו חלוקות. "חזק הארטיק הזה", אמר כפיר, אבל רונה ועמית טענו שהוא יבש מדי. רונה הודיעה שהחימום הספיק לה וניגשה ישירות לסנדוויץ' סלמון אבוקדו. "טעים מאוד! האבוקדו מורגש ואצלי זה יתרון ענק", אמרה, "קשה לי לתפעל את זה- לא הייתי אוכלת סנדוויץ' בחברת אנשים שאני לא מכירה". עוד רול שבא לרונה בביס גדול מדי היה האורה ספיישל שרימפס רול עם שרימפס, טמפורה, טונה, אבוקדו, מלפפון, בצל ירוק, צ'ילי חריף (מנת השף). הרול אכן היה גדול גם בשבילי, אבל השילוב היה תענוג.
כפיר ועמית חלקו קומבינציית סלמון עם 4 יח' אינסיידאאוט סלמון אבוקדו+4 יח' פוטו סלמון, אבוקדו, מלפפון וגזר+3 יח' סשימי סלמון+2 יח' ניגירי סלמון. "מעולה", קבע כפיר בעניין הניגירי, "ממש טוב", ועל הסשימי אמר עמית שהוא סופר טרי. כפיר מאמין ש"גזר צריך לצאת לאלתר מרולים של סושי", אבל מעבר לכך ציינו שניהם שהקומבינציה של הסושיה כולה טריה, צבעונית ומוקפדת. "גם האורז עשוי טוב", הוסיף כפיר, "הצליחו להפתיע אותי".
אני היחידה מבין כולם שעמדה בכבוד ובשמחה רבה, במבחן הספייסי טונה ספיישל שף עם טונה, אבוקדו, ספייסי מיונז, רוטב צ'ילי חריף מצופה טוגראשי (תערובת תבלינים יפנית). את החריפות אפשר היה אפילו להריח ממרחק. רול אחרון שטעמנו היה ריינבואו דגים – אבוקדו, מלפפון, גזר בעטיפת סלמון, טונה ודג לבן. לדעת עמית אפשר היה לוותר בקלות על הדג הלבן, אבל מעבר לכך נרשמו תגובות כמו: "יופי של סושי"; "צבעוני וטעים"; "פשוט ולעניין".
בגזרת האטריות בחרנו במנה "המנצחת" – אטריות ביצים, עוף, בצל לבן, בצל ירוק ופטריות ברוטב קארי, חלב קוקוס, בוטנים וצ'ילי; ובמנה "הצמחונית" מנה של נודלס, עם פטריות, קשיו, עירית וברוקולי. במפתיע הצמחונית היתה המוצלחת מבין שתיהן, עשירה בתוכן ונהדרת בטעם. המנצחת לא ניצחה בגלל שהעוף לא טופל כהלכה והיה די יבש. מזל שהרוטב היה שווה ביותר.
הבנים טפחו על כרסם כששלפתי את הקינוחים, אבל רונה ואני לא חשנו מאוימות. "יההה איזה כיף!" אמרה כשפתחתי את הקופסה של שוויצריה הקטנה – תחתית מרנג שוקולד עם קרם מסקרפונה שבתוכו שכבה קריספית של שוקולד מריר ומעליו נטיפי שוקולד לבן. "איזה שילוב טעמים ומגוון, בכל ביס עוד ועוד הפתעות!" הפתיחה המושלמת לא השאירה הרבה סיכוי לסניקרס הסושיה – קרם שוקולד בלגי בשילוב קרמל חמאת בוטנים ושבבי בוטנים בציפוי של גאנש שוקולד חלב. היה זה משולש מוארך, היישר לחובבי חמאת הבוטנים- לי, אישית, היה בוטן כמעט שלם באחד הביסים. הוא היה קינוח מגניב, אבל לא כמו שוויצריה.
"החוויה מהסושיה היתה מאוד חיובית", סיכם כפיר, ורונה אמרה שבשביל פינוקים כאלה היא מוכנה ללדת שוב. עם כל הכבוד לסושיה, לא באמת האמנו להצהרה של רונה ויש כבוד.
לפעמים נדמה שהסושי היפני הוא מאכל ישראלי לא פחות מהפלאפל או החומוס. ואכן, בימים בהם מסעדות יפניות ואסיתיות פועלות בכל רחבי הארץ, סושי הוא כבר מזמן חלק בלתי נפרד מהתפריט של כולנו. קשה להאמין, אבל בשנת 2003, כאשר נחנך הסניף הראשון של רשת הסושיה בתל אביב, סושי היה עדיין מאכל שאפשר למצוא אותו רק במסעדות "יוקרתיות". למעשה, זו הייתה בדיוק הסיבה להקמתה של רשת הסושיה. במסעדת הסושיה בתל אביב הבינו זה מכבר שסושי הוא קודם כל מאכל פועלים. אי לכך, ומתוך מטרה להגיש "סושי לכל פועל", מסעדת הסושיה הרכיבה תפריט אסיתי קליל וססגוני. מכאן, הכל כבר היסטוריה. המסעדה הקטנה צברה קהל מרשים של סועדים נאמנים והביקוש הרב הביא לפתיחתם של סניפים נוספים. כיום, יש לרשת הסושיה סניפים רבים הממוקמים גם מעבר לירקון. סוד קסמה של הסושיה טמון בשילוב המדויק של הרשת בין איכות ופשטות. מצד אחד, כל פעם שתתקשרו ותזמינו ממסעדת הסושיה משלוחים עד הבית, תיהנו ממגוון עשיר של מנות אסיתיות בסגנון ייחודי. מצד שני, הרשת שומרת על אופייה הקליל ומקפידה להציג תפריט משלוחים עם מחירים טעימים במיוחד. בנוסף, בשעות הצהריים, הסושיה לא שוכחת את הפועלים "קשיי היום" וניתן ליהנות בסניפיה מארוחות עסקיות מפנקות. בתפריט הסושיה ממתינים לכם ניחוחות וטעמים אשר נלקחו היישר מהמזרח הרחוק. מוקפצים תאילנדים, סושי יפני, מנות פתיחה וקינוחים. כל זאת ועוד בתפריט הנהדר של רשת הסושיה. כמו כן, במידה ואתם מתכוונים "להרים" אירוע רב משתתפים, רשת הסושיה מגישה לכם קייטרינג אסייתי במרחק נגיעה. בתפריט הרשת תוכלו ליהנות ממגוון מגשי אירוח אסיתיים הכוללים שילובים צבעוניים במיוחד. בקיצור, בכל שעה ביום, ולכל הרכב סועדים, רשת הסושיה היא הבחירה המושלמת